Kodkväll med Zifro på KTH 💻💎

Vi bjöd in lärare i Stockholm till en kodkväll där vi demonstrerade vårt läromedel, övade praktiskt programmering och diskuterade de möjligheter som finns med digitaliserat lärande.

Programmering blir allt viktigare i dagens samhälle, men hur lär man ut det på bästa sätt? Den 27 mars bjöd vi in till kodkväll på KTH i Stockholm. Syftet var att ge alla, oavsett förkunskaper, konkreta exempel på hur man kan undervisa i programmering. Oavsett om du är expert eller nybörjare ska det vara enkelt att lära ut programmering av hög kvalitet och på ett sätt passar varje individ. Det är vårt mål!

"Det var enkelt att komma igång och enkelt att förstå trots mycket små kunskaper innan detta lektionspass"

Omkring 20 lärare, från mellanstadie- till gymnasienivå, infann sig för att ta del av vår två timmars workshop och fick prova att koda i vår kodmiljö ZIFRO PLAYGROUND. Under kvällen bekantade vi oss med praktisk programmering genom att arbeta med for-slingor och variabler. Det är enklare än vad man först kan tro, även om det kan ta ett tag att sätta sig in i tänket! Vi visade även hur du som lärare kan använda detta i din undervisning genom vår lärarsida ZIFRO TEACHER.

"Detta blir perfekt för mina elever som har börjat tröttna på blockprogrammering"

Halvvägs genom kvällen var det hög tid för en fikapaus med hembakt och kaffe. Under minglet utbyttes det erfarenheter och perspektiv mellan lärare och skolor. Vi fick också mycket positiv respons, vilket värmer och får oss att vilja jobba ännu hårdare framöver!

Ett stort tack till alla som kom! 👋


Vi planerar att ha fler kodkvällar framöver, vill du vara säker att inte missa inbjudan till dem kan du maila info@zifro.se 🙂